На разстояние от 10 км от континента и с размери 224 кв.км. Елба е най-големият остров на Тосканския архипелаг и всъщност е третият по големина в Италия. В по-новата история периодът, който е направил този остров известен и го е поставил на световната карта, е краткото изгнание на Наполеон, който е останал тук 10 месеца преди 100-дневното му приключение, завършило във Ватерло. Известните вина и великолепната кухня наред с добротата на жителите, красотата на пейзажа и ежегодния мек климат са големи стимули да прекарате почивката си тук на остров Елба.

Как да стигнете до Елба?

Фериботите от Пиомбино до Портоферайо са почти на час през летния сезон.Има и няколко ежедневни ферибота за Каво и Рио Марина. Основните фериботни компании са Toremar, Moby Lines, Corsica Ferries и Blu Navy. Преходът по вода отнема един час. Със самолет до летище Елба.

Sansone beach
Ослепителен бял чакъл и бистри кристални води: този плаж е малък ъгъл на рая. Перфектен за тези, които обичат дивата природа.

Cavoli beach
С чистата си вода и златистия пясък, това е един от най-известните плажове на Елба. Това е и плажът на нощния живот на Елба, препълнен с млади хора, особено през август.

Fetovaia beach
Тихо море с 1000 нюанса на цвят и фин пясък: това е един от най-привлекателните плажове на острова. Благодарение на защитеното си място, това е идеалното място за почивка на слънце.