Фериботни билети до Лимнос

Лемнос е неподражаем, чудесен и още непознат остров, който предлага редица възможности за изкарване на една приятна и спокойна почивка.

Крайбрежието на острова е с над 100 пясъчни плажове с кристално чиста вода, която ще ви очарова. Ако искате да опознаете някое наистина недокоснато от туристи местенце, Лимнос е вашият най-добър избор.

Най-бързия начин да стигнете до Лимнос е с ферибот от пристанище Кавала. Фериботите са с различно разписание и не пътуват всеки ден. За разписание и онлайн резервация на билети проверете ТУК !

Най-популярните и организирани плажове на Лимнос се намират в западната част на острова и включват Плати, Ромикикос Гиалос, Риха Нера и Агиос Йоанис.

Лимноските плажове по източната част са по-изолирани и осигуряват най-добрите места за уиндсърфинг, особено плажовете на Керос и Земетас.

Плажовете на Лимнос се характеризират с огромния си пясъчен бряг и кристалните води.

Плати, Лимнос
Остров Лимнос-фериботни билети и хотели

Мирина

Мирина е столицата и главното пристанище на Лимнос с приблизително 4500 жители. Градът се простира през два красиви залива, а в центъра е внушителният Кастро (замък), който е върху вулканична скала.

Мирина очарова посетителите с венецианския замък. Неокласическите имения, османски сгради и тесни улички, намиращи се на пешеходно разстояние от пристанището на Мирина.

По крайбрежието ще намерите много ресторанти и традиционни таверни. Независимо дали ще се отдадете на бугаца (сладкарски изделия с крем) и кафе Kafedaki в пристанище Мирина или коктейл през нощта по Ромейкос Гилос в  Кастро.

Между живописните алеи на Мирина и главната търговска зона на „Агора“ можете да намерите многобройни магазини и кафенета, местни продукти като керамика.

Плаж Лимнос
Остров Лимнос-фериботни билети и хотели

Плажовете на Лимнос

Плажовете на Лимнос са великолепни и незамърсени. Има многобройни пясъчни плажове, които са сред най-добрите в Егейско море. Разпространени из целия остров и всички имат кристално чисти води и меки пясъци.

Най-популярните и организирани плажове на Лимнос се намират в западната част на острова. Има редица плажни барове, предлагащи шезлонги и чадъри.

Плажовете в източната част на Лимнос са по-изолирани, но те осигуряват най-добрите места за уиндсърфинг и кайтсърфинг!

Любимите ни места са плажовете Плати , Танос , Евгатис (Невгатис) и Агиос Йоанис и всички са отличени със Син флаг. Гърция има 486 плажове със Син флаг, така че 4 от тях на Лимнос просто ви казват, че това е идеалната плажна дестинация, наред с други неща.

Всички организирани плажове имат шезлонги и чадъри … и те са безплатни! Намират се на 5 до 20 минути път с кола от Мирина, като Плати е най-близо до столицата и е само на 2 км.

Други популярни плажове са Микро Фаннарак и Мегало Фанараки, Агиос Йоанис (Каспакас), Ромейкос Гиалос (Мирина) и Риха Нера (Мирина). На северната част на острова, можете да посетите плажовете в Панагия , Кочинас , Ацкики и плажа Гомати .

Ако търсите вълни, тогава Керос има сърф култура с настаняване на къмпинг стил.

Мирина е столицата и главното пристанище на Лимнос с приблизително 4500 жители. Градът се простира през два красиви залива, а в центъра е внушителният Кастро (замък), който седи на голяма форма на вулканична скала.

Обратно към природата

Лемновите скали
Остров Лимнос-фериботни билети и хотели

В северната част на острова на нос Фалакро красив географски феномен разкрива красиви и интересни вулканични скални образувания от преди милиони години.

Пустинята в Лемнос
Остров Лимнос-фериботни билети и хотели

Пустинната зона на Лимнос е известна от местните жители като “ Pachies Ammoudies “ (дебели пясъци). Пясъчните дюни са на 3 километра над село Каталакос, близо до плажа Гомати. Перфектен за сутрешно посещение на дюните преди затопляне в средата на деня.