0

Миконос е един от най-интересните острови в Гърция поради различни причини. Въпреки че е най-известен със своя нощен живот, островът също има зашеметяващи плажове, богата история и много неща за цялото семейство! Независимо дали прекарвате дните си на слънчеви бани, вечеряте на морето в красиво кафене или посещавате някои от археологическите обекти, вашето време в Миконос ще бъде ваканция, която да запомните. До Миконос се стига с ферибот от пристанищата Пирея или Рафина. Повече възможности, като фериботни компании и разписания има от пристанище Рафина. Възможности за отплаване към Миконос и обратно можете да проверите и резервирате фериботни билети !

Делос

Няма по-добър начин да преживеете богатата история на острова, отколкото да посетите археологическия обект в Делос. Въпреки че е отделен остров, той е доста близо до Миконос, което го прави чудесно еднодневно пътуване. Делос има богата митологична история, тъй като се смята,че Аполон и Артемида са родени тук. Докато посещавате острова, не забравяйте да спрете в Археологическия музей на Делос, в който се помещават много артефакти.

Ул. „Матояни“


Ако търсите отлично място за пазаруване по време на вашата почивка на острова, улица Матояни е това! Едно от нещата, които правят Гърция страхотна, е богатството от невероятни пазари. Такива улици могат да се намерят в цялата страна, а тази конкретна улица е изпълнена с много традиционни стоки, сувенирни магазини и много бутици, за да направят дори най-сериозните купувачи щастливи. Намира се в град Чора, улица „Матояни“ е нещо, което няма да пропуснете!

Плажът Елия

Дори и да сте на острова, за да посетите някои от известните барове и нощни клубове,няма да искате да пропуснете Елия бийч. Красива природа, слънце и морски барове – този плаж има по нещо за цялото семейство! Малко по-пренебрегнат от някои от другите плажове на острова, можете да се насладите на типична плажна ивица в много по-тиха среда. Можете лесно да прекарате деня тук

Парадайз Бийч

Историята на този плаж ни връща в 60-те години на XX век, когато хипита откриват плажа и дават началото на традиция, която по-късно ще направи плажа известен в цял свят. В началото бил трудно достъпен, но с всяко лято посетителите му се увеличавали, заради страстта си към музиката. Днес плажът е известен като парти центърът на Гърция и привлича много младежи от цяла Европа всяко лято, a световно известни диджеи пристигат, за да ги забавляват. На разположение на посетителите са и много други атракции – център за гмуркане и други водни спортове, барове, дискотеки и таверни.

Калафатис Бийч

Плажът Калафатис е известен най-вече с водните спортове. Може да се наеме екипировка за уиндсърф и кайтсърф, както и каяк, джетски и много други. В северната част на плажа се дава под наем и екипировка за гмуркане за тези, които искат да се насладят на прелестите на морското дъно. От плажа тръгват лодки и за съседния остров Драгониси, който също е много подходящ за гмуркане, заради множеството пещери.

Орнос Бийч

Плажът Орнос е най-близо разположеният плаж до столицата Хора – само на 2.5 км. Близо до плажа има голям комплекс, който предлага разнообразие от таверни и барове. На плажа има шезлонги и сламени чадъри. Много е подходящ за семейства с деца, заради ситния златист пясък и спокойствието наоколо. Както всички останали плажове на острова, и тук са популярни водните спортове като гмуркане, водни ски и уиндсърф.

Галерия Ротъри

Ако обичате изкуството, няма да искате да пропуснете „Галерия „Ротъри“, която е изпълнена с една от най-красивите колекции в цяла Гърция. Изкуството също е доста необичайно, като много от „предметите от изкуството“ изглеждат като истински хора. Въпреки че няма много място, собствениците на магазина са посветени на намирането на най-красивите и интересни предмети, които могат да се намерят.

Вятърните мелници (Като Мили)

                        
Винаги, когато погледнете колекция от снимки от Миконос, вятърните мелници неизбежно ще бъдат в някои от снимките. Тези вятърни мелници са от съществено значение за острова и също са красиви. Вятърните мелници или Като Мили са добър пример за видовете вятърни мелници, които могат да се намерят на острова. Тези вятърни мелници се намират в центъра на града и ще направят някои отлични, запомнящи се снимки. Опитайте се да направите своята снимка при залез слънце, което ще я направи още по-уникална!

Както разбирате, има много неща, които могат да се правят на Миконос. Въпреки това, независимо колко време имате, тези неща трябва да са в горната част на списъка ви!