Родос – история и плажове

Като най-големият от островите Додеканези, Родос е един от островите, където можете да се изгубите. В някои случаи е възможно да се изгубите в историята, като изследвате огромните руини.


Има и определено средновековно усещане тук, тъй като островът някога е бил официалното седалище на рицарите на Свети Йоан.

Освен това островът е красив и има много какво да предложи на посетителите, включително места за походи и много плажове, на които да отседнете.

Има и някои села, които си заслужава да се проучат, като Ялисос. Ето един поглед към това защо трябва да изследвате Ялисос и какво трябва да направите, след като сте там:

Как да стигнете до Ялисос, Родос

Преди да успеете да стигнете до Ялисос, първо трябва да се озовете на остров Родос. Тъй като е голям остров, има няколко възможности за вас. Тук има регионално летище, така че е възможно да се вземе полет от  Гърция, а също и от София. Родос е достъпен и с ферибот от Пирея и дори е спирка на някои круизни маршрути.

Ако наистина искате да опознаете острова, все пак ще искате да прекарате времето си тук, така че пристигането с ферибот или самолет са най-добрите варианти. Ялисос се намира в северната част на острова и е на около час път с кола от Линдос. Можете да стигнете там с такси, автобус или с кола под наем.

Какво да правя в Ялисос, Родос

След като пристигнете в Ялисос, следващото нещо е да направите малко проучване. Селото се намира точно до водата, което означава, че в района има плажове.

Всъщност хората се събират на този плаж от цял ​​Родос, само защото се предполага, че е един от най-добрите. Освен това има и други забележителности,на които можете да се насладите, както и много магазини, които да посетите, както и местни ресторанти и таверни. Ето какво можете да направите, докато сте тук:

Родос

Плаж Ялисос От плажовете в близост до това селище, Ялисос бийч се счита за един от най-добрите. Той е съставена от фин пясък и водата е кристално синя и много топла. Това е чудесен начин да прекарате деня! Има и шезлонги и чадъри под наем, докато сте тук.

Манастирът Филеримос Ако искате да направите нещо малко по-различно, помислете за посещение в този манастир. Тук можете да научите всичко за гръцката православна вяра и да се насладите на красотата на манастира. Не забравяйте да спазвате правилата на манастира и да се обличате по подходящ начин, докато сте тук.

Древен Ялисос  

Това село някога е било център на дейността на острова и се счита за един от центровете на Родос. В резултат на това руините са доста плодотворни и определено интересни за разглеждане.

Родос е от веригата на островите Додеканези, разположен непосредствено до брега на Турция, е остров богат на история, покрит с големи паркове, гори и плажове. Това е четвъртият по големина остров в Егейско море с фантастични връзки с всички други острови и континента. На Родос има огромно разнообразие от квартири, от които да избирате, за да приютят всеки турист.

Дори и в най-малките градове на Родос няма да имате проблем да намерите много местни таверни. Всъщност някои от най-добрите ястия на острова могат да се видят в тези малки семейни места.

Огромното мнозинство от хората, които идват на острова, търсят слънчевите плажове с топла вода. Родос има много неща, от които да избирате, и всички те предлагат различно преживяване. Много от тях са удостоени с наградата „Син флаг“, което означава, че те се отличават от останалите.

Родос е много популярен сред уиндсърфистите, тъй като бризът на острова е постоянен, което го прави идеален за спорта. Има безброй места, където можете да наемете оборудване или да вземете уроци, ако това е вашият първи път.

Колкото по-на юг отивате на западното крайбрежие, толкова по-рядко населени са плажовете, което означава, че можете да намерите скрити местенца за себе си.

В южната част на Родос ще намерите слънчеви заливи и плажове, популярни сред любителите на кайт сърфистите и уиндсърфърите, които обикновено са малко по-спокойни. Малките села в този район са били построени в средновековието и най-вече запазват традиционните си цветове, а хората все още говорят своите местни диалекти.