Пътувайте до Кефалония с ферибот

Кефалония е едно от местата, които могат да дадат на посетителите пълния опит да се насладят на гръцки остров. От една страна, има много заети курортни зони, за да се задоволят хората. Островът е също така физически красив и е възможно да се отдалечите за да се насладите на тази красота и на традиционния гръцки живот. Този зелен остров, със спиращи дъха плажове и кристално чисти води със зеленикаво-сини цветове, ще ви остави безмълвни и ще се превърне в любимата ви дестинация!„Мелисани“ или „Пещерата на нимфите“ се намира на източния бряг на остров Кефалония, на 2 км. от Сами. Пещерата е дълга 100 м., а езерото заема 1/3 от площта и.


Пещерата „Дрогарати“  е на повече от 2 милиона години и все още е жива – по стените й продължава да капе вода, която образува необичайни и причудливи сталактити и сталагмити. А според митовете, пещерата е била дом на дракони, от където идва и името и. „Дрогарати“ се намира на около 4 км. западно от Сами и е известна още с голямата си „Зала на възхвалата“, предлагаща удивителна акустика и домакин на множество концерти.

И все пак, едно от нещата, които привличат хората на този остров, са неговите плажове. Считани за едни от най-добрите в Гърция, всеки от плажовете има собствено очарование. Порос Бийч е едно от местата, които няма да искате да пропуснете. Ето още информация:

Как да стигнем до Порос Бийч 

Ако искате плаж, който има отлични условия за плуване и е в живописен район, Порос бийч е за вас! Разположен на около 25 километра от град Аргостоли, който е главният град на острова, този плаж е с лесен достъп. Разположен е и на едно от пристанищата на острова, така че след като пристигнете в Кефалония, можете дори да се отправите към този плаж с лодка. За да стигнете до Кефалония, най-добре е да вземете ферибот от едно от големите пристанища в Гърция Килини или да вземете полет до регионалното летище на този остров. След като стигнете до острова, плажът е лесно достъпен с кола или такси.

Посещение на Порос Бийч

Едно от нещата,с които е известна Кефалония, е нейната физическа красота. Той се състои от гладки, фини камъчета, които му придават друго световно качество. Порос бийч е чудесен пример за това, защото се намира в зашеметяващ район и има чудесни гледки. Има много курорти, хотели, магазини и ресторанти, на които да се насладите по време на престоя си в тази част на острова, а плажът е едно от най-забележителните места в района. Ако знаете, че искате да прекарате много време на този плаж, трябва да обмислите престоя си в един от близките курорти.

Какво да правите на Порос Бийч

Едно от най-зашеметяващите качества около този плаж е кристално синята вода. Тъй като плажната ивица е разположена на малък залив, това прави водите доста спокойни. Това означава, че той е отличен плаж за плуване. Водата също е много топла, така че дори онези, които не плуват много, ще имат известно удоволствие да се отправят във водата за накисване. Той също така е организиран плаж, което означава, че има шезлонги и чадъри под наем, които също ще допринесат за вашето удоволствие. Има и много места наблизо, за да се насладите, като ресторанти и кафенета, и можете да се отправите към тях, когато имате нужда от нещо за ядене.

Плажът Миртос – един от най – красивите плажове в света и една от най – големите забележителности на остров Кефалония. Намира се в северозападната част на острова и благодарение на уникалното му местоположение и невероятния контраст между вълшебно тюркоазени морски води и гладки бели мраморни камъчета на широка плажна ивица, го правят буквално спиращо дъха място.

В северната част на остров Кефалония се намира живописното селище Асос, построено успоредно на скалите, сред борови дървета и кипариси. Асос, също като Фискардо пленява с традиционните цветни къщички и впечатляващи пейзажи. Съвсем близо до него се намира и така известният плаж Миртос, както и голям брой малки заливи, чакащи да бъдат открити.

Най-добрите манастири за посещение на Кефалония

Когато посещавате остров Кефалония, лесно можете да се изгубите. На най-големият от Йонийските острови, може да ви е трудно да се установите нещо, което трябва да направите. С кристално сини води и буйни планински ливади, живописният пейзаж е осеян с необичайни села. Има и много исторически религиозни обекти и манастири, които може да си струват времето. Ето още информация:

Манастир Агиос Герасимос 

Планинският манастир почита покровителя на Кефалония. Започвайки от 16-ти век, той се счита за свещено място за поклонение. Наред с гробницата на съименника си, в манастира се намира пещерата, където живее Герасимос в продължение на пет години при пристигането му от Йерусалим. Приютът е домакин на ежегоден празник.

Манастир Агиос Андреас 

Наречен на апостол Андрей, манастирът от византийската епоха представя стенописи и картини, включително и един от Роксан, гръцката румънска принцеса, избрала да стане монахиня.В манастира се намират други религиозни икони и артефакти като бродирани одежди, ръкописни послания и останките от десния крак на апостол Андрей.

Манастирът Аргилион

Разположен на хълм с изглед към залива Сими, манастирът предлага невероятна гледка към морето. Двама овчари създали манастира на мястото, където открили чудна икона на Дева Мария в началото на 18 век. Тази религиозна реликва е включена в по-голям образ на майката на Исус, почитана от местните жители.

Манастир „Лагуварда“

Известен със змии,с черни кръстове на главите им. Пристигането им през август се отнася до местната легенда датираща от средновековието. Жителите се докосват до малките влечуги за късмет.

Манастир на Панагия Атрос

Най-старият манастир на острова.Този исторически манастир е възстановяван многократно.Построен през византийската епоха, културно значимият манастир се намира на върха на планината Атрос. Преходът до планината предлага великолепен изглед към Порос и приятното му пристанище.

Манастир в Сиса

Основан през 13-ти век и с изглед към плажа Лурдас, в манастира са показани стенописи и икони от известни художници. Опустошителното земетресение през 1953 г., което удари острова унищожи манастира. Руините са в непосредствена близост до новопостроен манастир.

От 1096 г., манастира е един от най-старите религиозни обекти в Кефалония. Разположен на склоновете на планината Агия Динати, манастирът е заобиколен от голяма борова гора. Девствената природа предлага невероятна гледка към източния бряг и близкия остров Итака.

Манастир Кипуреон

Разположен на полуостров Палики, манастира предлага прекрасни гледки към Йонийско море и бреговата ивица на острова. Това е първокласно място за наслада на цветни залези. В манастира, заобиколен от буйни гори от елхови дървета, се помещава колекция от църковни реликви и пост-византийски икони.

Има много неща, които можете да направите на остров Кефалония. Да се насладите на вкусна храна, да разгледате прекрасни места или да се отпуснете на плажа.