Забележителности на Наксос

Фериботни билети до Наксос

Плажове на Наксос

Много хубави плажове на Наксос са Агиос Прокопиос, Агия Анна, Оркос и Микри Вигла, който е много популярен сред уиндсърфистите и кайтсърфистите. 

Западната част на острова с тези красиви места е най-развита в туризма. 

Източната страна е изолирана с диви заливи и е засегната от вятъра. По-долу ще намерите списък с най-добрите плажове в Остров Наксос.

Плажовете в Наксос са различни от плажовете в други острови на Цикладите поради тяхната характерна дължина. 

Всъщност, Плака е най-дългият плаж, разположен в западната част на острова, където посетителите могат да намерят и други плажове на Наксос с мек пясък, кристални тюркоазени води и красива гледка към съседния остров Парос.

Плаж Плака

Плака е като продължение на плажа на Агия Анна и е един от най-красивите плажове на острова. Това е спокоен и безкраен пясъчен плаж с големи плоски камъни и невероятно кристално чисти води. 

В началото на плажа се намират шезлонги и чадъри, но по-голямата част от тях запазва непокътнатата си природна красота, без туристически обект да го обезобрази. 

Няколко хотела, ресторанта и кафене могат да бъдат намерени зад пясъчните дюни, които се качват на красивия плаж.

Плаж Агиос Прокопиос

Дългият златист пясъчен плаж се простира на повече от 1,5 километра и има красиви кристални води, защитени от силните ветрове, които често духат на острова.

Разположен на 5 км от столицата, Агиос Прокопиос е един от най-популярните плажове на Наксос и се счита за един от най-красивите плажове в Гърция и в Европа. 

Една част от плажа е организирана и предлага шезлонги, чадъри и съоръжения за водни спортове, докато другата част е оставена на естествената си красота и напълно непокътната от туристическите съоръжения. 

Пясъчните дюни леко се издигат на този плаж и зад тях се намира малко селце, предлагащо различни хотели, ресторанти, кафенета и барове. 

До Агиос Прокопиос се стига с автобус, който тръгва често от столицата Наксос.

Пътуване до Наксос

Фериботни билети до Наксос

Благодарение на централното си местоположение в Цикладите е лесно да пътувате до Наксос от Атина и други острови. 

Има ежедневни полети и фериботи до Наксос от Атина, а има и добра фериботна връзка с близките острови като Санторини, Миконос, Парос, Аморгос и Куфонисия.

Фериботите за Наксос ежедневно се движат от пристанищата Пирея и Рафина в Атина. Продължителността на пътуването варира от 4 до 6 часа, в зависимост от кораба и маршрута. Тези фериботи също свързват Наксос с други цикладски острови, като Санторини, Парос, Миконос и Аморгос.